اختلالات طیف اوتیسم
Contents
اختلالات طیف اوتیسم
بیماری اوتیسم یک بیماری واحد نیست بلکه طیفی از اختلالات را شامل می شود که مرتبط با تکامل گفتار و ارتباط اجتماعی است. در ادامه به توضیح کامل این بیماری پرداخته شده است .
اوتیسم
این بیماری در مراحل اولیه تکامل کودک ظاهر می گردد و مهمترین مشکل، اختلال و کاهش ظرفیت در ارتباط اجتماعی و کارکرد فردی است .اين بيماري جزء دسته اختلالات هوشی نمی باشد بلکه این دو اختلالاتی جداگانه هستند که با یکدیگر همراهی دارند.
علائم اوتیسم
معمولا علائم آن قبل از سن 18 ماهگی ظاهر می گردد و عمدتا به صورت حالت غیر طبیعی بدن و چهره ، تُن صدای غیر عادی ، پرهیز از تماس چشمی ، اختلالات رفتاری ، مشکلات تکلم و درک مطلب ، تاخیر در یادگیری مفاهيم و رفتار اجتماعی نامناسب نمود پیدا می کند .
توجه و علاقه کودک محدود است و به اشیاء دوار، توجه بیشتری نشان داده می شود و واکنش کم یا زیاد به محرکات حسی (درد، حرکات، صدا، بو، نور ) نیز از دیگر مشکلات این کودکان است.
راه های تشخیص اختلالات اوتیسم
معمولا کودکان مبتلا طيف اوتيسم توسط مراقبين بهداشتی (که به صورت دوره ای رشد و تكامل كودك را پايش مي كنند) شناسایی می شوند و پس از آن تست تکاملی اي اس كيو و سپس بیلی توسط کارشناس صورت می گیرد . در این آزمون ها کودک از نظر تکلم، توجه و ارتباط نمره پایینی کسب می نماید و به فوق تخصص مغز و اعصاب ارجاع می گردد .چنانچه در معاینه عصبی نکته غیر طبیعی که مطرح کننده بیماری های مغز و اعصاب باشد (میکروسفالی ، ماکرو سفالی، قيافه سندرمی، بیماری های متابولیک و…) یافت نگردد، کودک برای انجام تست (MCHAT )
به روانپزشک ارجاع می شود.
روشهای درمانی اختلالات اوتیسم
در حال حاضر درمان اختصاصی موجود نیست. اما توانبخشی ذهنی به بهبود یادگیری، خلق و ارتباط این کودکان کمک زیادی می نماید.
بعضی از اقدامات شامل رفتاردرمانی، شناخت درمانی، بازی درمانی و موسیقی درمانی نیز کمک کننده هستند.
البته استفاده از سلول های بنیادی در مراحل اولیه است و فعلا کاربردی محسوب نمی شود.
دکتر افشار خاص متخصص مغز و اعصاب اطفال در زمینه انواع بیماری های مغز و اعصاب تخصص دارند ،شما می توانید برای مشاوره با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :
شماره تماس : 02188665452 – 09903101440
توصیه های مفید به مراقبین کودک
• صبورباشید.
• براي آموزش ،برنامه ريزي كنيد.
• به رفتار خوب کودک پاداش دهید.
• خانه باید محل امنی برای کودک باشد تا از آسیب جسمانی جلوگیری شود.
• به رفتارهای غیر کلامی کودک توجه کنید.
• علت بدخلقی کودک را کاوش و پیدا نمایید.
• برای بازی و شادی، زمان بگذارید.
• به حساسیت های حسی (صدا، بو، نور و…) کودک توجه کنید.
• چنانچه علائم افسردگی، اضطراب و سایر بیماری ها در کودک ظاهر شد بایستی حتما با مشورت روانپزشک، درمان مناسب صورت بگیرد.
• درمان های دارویی با تجویز پزشک برای بهبود خلق کودک مفید هستند مانند آرام بخش ها. اما خودسرانه نباید استفاده شود چون عوارض خاص خود را دارند.
کلام آخر
بيماري اوتيسم طيفي از اختلالات را در بر ميگيرد كه اشكال اصلي در كلام و ارتباط اجتماعي است.پس از انجام اقدامات تشخيصي ، بايستي هرچه سريعتر توانبخشي آغاز گردد.در صورت بروز علائم دكر شده و شك به طيف اوتيسم به فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه نمایید .
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!