سندرم دیانسفالیک

سندرم دیانسفالیک در کودکان

سندرم دیانسفالیک

سندرم دیانسفالیک یا سندروم راسل نوعی اختلال عصبی نادر است که در شيرخواران و کودکان دیده می شود و با وجود دریافت کالری طبیعی (و یا تقريبا طبيعي) کودک به سوء تغذيه شديد و لاغري مفرط مبتلا مي گردد.
دیانسفالون بخشي از مغز است كه ، شامل تالاموس، هیپوتالاموس و اپی تالاموس است و در اموري مربوط به كنترل اعمال حياتي مانند دماي بدن،ضربان قلب وفشار خون، ساعت دروني بدن ،همچنين اشتها براي مصرف غذا، تنظيم هومونها وكنترل احساسات،رضايت خاطر و آرامش نقش اساسي دارد.

سندرم دیانسفالیک

سندرم دیانسفالیک

در بيماران مبتلا به اين سندرم همراه با لاغري شديد،بیش فعالی حرکتی و یا سرخوشی نیز مشاهده ميشود.ممکن است پوست بدون اينكه كم خوني وجود داشته باشد،رنگ پریده باشد وحتي هیپوگلیسمی و افت فشار خون روي دهد. این سندروم نادر است اما بالقوه باعث نارسایی رشد در کودکان می شود و کشنده می باشد.
اختلال رشد تا سن 7 ماهگی مشخص می شود. بايد توجه داشت که اين سندرم با تاخیر تكاملي همراه نیست. ممکن است هيدروسفالي نیز وجود داشته باشد.

دکتر افشار خاص متخصص مغز و اعصاب اطفال درتهران  در زمینه انواع بیماری های مغز و اعصاب اطفال تخصص بالایی دارند ،شما می توانید برای مشاوره با ایشان با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید :

شماره تماس : 02188665452 – 09903101440

سندرم دیانسفالیک برای اولین بار توسط راسل در سال 1951 توصیف شد. این بیماری معمولاً توسط تومور مغزی مانند گلیوما با درجه پایین یا آستروسیتوم،در ناحیه کیاسماي اپتیک ایجاد می شود. هنوز علت اختلال
اشتها و متابولیسم غيرطبيعي در سندرم دیانسفالیک مشخص نشده است ، اما ترشح زياد هورمون رشد ،ترشح بیش از حد بتالیپوتروپین و به طور کلی افزایش سوخت و ساز بدن مطرح شده است.
درمان این بیماری با بهینه سازی تغذیه و در صورت وجود تومور، شیمی درمانی، جراحی و رادیوتراپی مي باشد.

 

سایر مقالات 

بیشتر بخوانید
فلج بل

لکنت زبان در کودکان

اختلال خواب در کودکان 

اختلال تنفس حین خواب

انواع بیماری صرع در کودکان

تشنج در کودکان

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 13 =