لکنت زبان

لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان یکی از اختلالات تکلم کودکان است که ممکن است کودکان بین 3 تا 5 سال را درگیر نماید. این اختلال بیشتر در پسران ديده ميشود.
لکنت زبان می تواند باعث آسیب های رفتاری در کودک از جمله گوشه گیری، افسردگی، احساس خجالت، از بین رفتن اعتماد به نفس و… شود.

علائم لکنت زبان در کودکان

علائم لکنت زبان بصورت سختی در گفتار کودک ظاهر می شود. بطوریکه کودک در ادای حروف مشکل دارد و بصورت روان صحبت نمی کند. همچنین بعضی از علائم مثل پلک زدن فراوان، لرزش لب، سفت شدن بعضی از عضلات در اثر استرس و فشار از علائم لکنت زبان می باشند.
هر قدر مدت لکنت زبان کودک افزایش یابد، مشکلات روحی و روانی و آسیب های اجتماعی بیشتر ميشود.

لکنت زبان

لکنت زبان

درمان لکنت زبان کودکان

درمان لکنت زبان کودکان بستگی به سن کودک و عوامل ایجاد کننده دارد. توصیه می شود لکنت زبان در همان کودکی درمان شود تا به لکنت زبان مزمن تبدیل نشود.
معمولا درمان لکنت زبان کودک با روش هایی مثل گفتار تدریجی، نظم بخشیدن به تنفس کودک، تنفس کافی میان کلمات، شیوه انتقال صحیح از یک کلمه به کلمه ی دیگر و با همان تُن صدا، کاهش استرس و فشار های روانی کودک انجام می گیرد. در صورت نیاز پزشک داروهای ضد افسردگی و یا آرام بخش را برای کودک تجویزمي كند.

توصیه هایی برای والدین

• به هیچ وجه به کودکتان استرس وارد نکنید، زیرا باعث اذیت کودک شده و نتیجه معکوسی خواهد داد.
• توصیه می شود که روزانه والدین بخشی از وقت خود را صرف سخن گفتن با کودک خود نمایند. در هنگام تمرین هر گونه وسایلی از جمله تلویزیون و گوشی و… را کنار گذاشته تا کودک تمرکز کامل داشته باشد.
• هنگامی که کودکتان سخن می گوید هرگز آن را نقد نکنید و گفتار او را تصحیح نکنید. بلکه به کودکتان فرصت دهید تا صحبت خود را تمام کند، به عبارتی او را شتابزده نکنید چرا که باعث استرس کودک و بروز لکنت شدیدتری خواهد شد.
• بهتر است از کودک خود نخواهید که مطلبی را با صدای بلند بخواند، این کار باعث آزار روانی کودک خواهد شد و قطعا نتیجه مکوسی خواهد داشت.
• برخی از والدين به دلیل ناشکیبایی، گفتار کودک را قطع کرده و خود گفتار کودک را کامل می کنند، متذکر می شویم که این رفتار کاملا اشتباه است و باعث از بین رفتن اعتماد به نفس کودک می شود. بلکه باید با صبر و حوصله منتظر تمام شدن حرف های کودک بمانید و با دقت به آن ها گوش دهید.
-توصيه مي شود در هر اختلال كلامي كه به صورت ناگهاني شروع مي شود نوار مغزي توسط فوق تخصص مغزو اعصاب كودك گرفته شود تا بروز امواج غير طبيعي در مغز بررسي گردد. در ضمن مشاوره براي شروع گفتار درماني نيز صورت گيرد.

بیشتر بخوانید
دلیل دروغگویی کودکان چیست ؟

برخی از خدمات دکتر افشار خاص

حساسیت دارویی در کودکان

تشنج در کودکان

اختلال خواب در کودکان

تکان مغزی در کودکان

رشد و تکامل کودک

با تشکر مدیریت سایت دکتر افشار خاص متخصص مغز و اعصاب اطفال

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 3 =