اختلال-تکلم-در-کودکان

اختلال تکلم در کودکان

اختلال تکلم در کودکان

بسیاری از جنبه های روانی در کودکان با ارتباطات آن ها شکل گرفته و رشد می نماید ولی زمانی که اختلال تکلم در کودکان مشاهده شود ، خواهیم دانست که این کودک در بسیاری از جنبه های زندگی خود دچار مشکل خواهد شد. معمولا تبادل اطلاعات از طریق زبان انجام می شود و زمانی که کودکی این توانایی را نداشته باشد ، جنبه های دیگر رشد او تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. دکتر لادن افشار خاص ، فوق تخصص بیماری های مغز و اعصاب کودکان ، این مساله را بسیار مهم دانسته و عنوان می نماید که والدین باید دقت بسیار زیادی بر این مساله داشته باشند و اقدام به درمان این مساله در کودک خود نمایند.

اختلال-تکلم-در-کودکان

اهمیت اختلال تکلم در کودکان

از مهم ترین اختلالات تکاملی در کودکان که ممکن است در رشد یک کودک ایجاد شود ، مشکلات تکلمی و زبانی قبل از سن مدرسه در او است که درمان به موقع آن برای حل مشکلات کودک بسیار حائز اهمیت است . اختلالات ارتباطی کودکان به دو دسته زبانی و گفتاری تقسیم می شود که در ادامه به توضیح هر یک از آن ها می پردازیم :

اختلالات گفتاری : کودکی که اختلالات گفتاری دارد ، در تلفظ صحیح کلمات و روان صحبت کردن مشکل دارد .

2ـ اختلالات زبانی : کودکی که اختلالات زبانی دارد ، در درک مطلب و استفاده از جنبه های ارتباطی کلامی یا نوشتاری و یا سایـر سیستم های سمبولیک برای ایجاد ارتباط مشکل دارد . در دسته اختلالات زبانی می توان لالی انتخابـی (Selective Mutism) را نیز جای داد.

درمان اختلال تکلم در کودکان

زمانی که کودک علاوه بر مشکل اختلال تکلم ، مشکلات دیگری مانند عقب ماندگی ذهنی ، اوتیسم ، مشکل شنوایی یا مشکلات جسمی دیگر نیز دارد ، تمرکز درمان نباید تنها روی اختلال تکلم در کودکان باشد بلکه باید به تمام جنبه های نام برده شده توجه داشت . مشکلات ذکر شده کودکان را می توان با درمان های گروهی و فردی توسط آسیب شناس زبان و گفتار حل نمود ولی لالی انتخابی جز آن ها محسوب نمی شود. چرا که لالی انتخابی خیلی بیشتر از اینکه جنبه تکاملی داشته باشد ، یک اختلال اضطرابی بوده و روش درمانی آن متفاوت می باشد. تجربه نشان می دهد که که تعدیل رفتاری می تواند در درمان آن بسیار اهمیت داشته باشد . رفتارهایی مانند پاداش دادن به کودک هنگامی که صحبت می کند، عدم تقویت برای پاسخ های غیرکلامی (مثل استفاده از ژست و اشاره) ، گسترش تدریجی تعداد افرادی که کودک با آنها سر و کار دارد و محیطی که در آن انتظار تکلم از کودک می رود اهمیت بسیاری در درمان لالی انتخابی کودکان دارد .

بیشتر بخوانید
بیماری پمپه

برخی از خدمات دکتر لادن افشار خاص

باتشکر مدیریت سایت دکتر لادن افشار خاص ، فوق تخصص بیماری های مغز و اعصاب کودکان

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 10 =